perjantai 3. elokuuta 2012

Ilmaiset maastokartat Garmin GPS-kapuloihin

Kun Maanmittauslaitos keväällä laittoi maastokartta-aineistonsa ilmaisjakeluun, niin ennustin että ei mene kauaakaan kun joku muokkaa ko raakadatasta Garmin-yhteensopivat maastokartat.

Tänään sain linkkivinkin ilmaisista kartoista sivustolla http://kartat.hylly.org ja yllätyksekseni löysinkin sieltä valmiit karttaimaget Garmineille. Aineisto on vielä muokattu ja esikäsitelty todella hyvän näköiseksi:
 Väripaletti ja ulkoasu seuraa hyvin pitkälle MML:n kansalaisen karttapaikan väritystä - ero kaupallisiin Suomi Pro yms kaupallisiin karttoihin on melkoinen ja tällä kertaa ilmaistuote vie voiton varsinkin kun ruudulle piirrettävää aineistoa on karsittu pienillä mittakaavoilla niin että kartasta saa oikeastikin selvää.

Ainoa suurempi puute kartta-aineistossa on tilarajat, joita MML ei vapauttanut ja siksi loistavat poissaolollaan. Ohessa vertailukuvat, mittakaava ei ole aivan sama, koska halusin näyttää uuden kartan kaikkine yksityiskohtineen ja seuraavassa zoomlevelissä näytettävää aineistoa karsitaan rajusti.

Karttaimage on 1.3 Gigatavua ja saatavilla suorana latauslinkkinä ja torrenttina. Jos torrent-protokollalla siirto on tuttua, niin suosittelen käyttämään sitä, koska se säästää karttojen jakajan verkkokapasiteettia.


uusi kartta-aineisto

vanha suomi pro-aineisto

3 kommenttia:

 1. Mulla on käyttämätön Garminin GPS62.
  Oon yrittänyt saada näitä karttoja kapulalle.Siellä lataamani tiedosto vie tilaa mutta mitää kartan tapaista ei vaan näy.
  Vika on minussa...siitä ei ole epäilystäkään.
  Peruslähtökohta tietysti on että pitäisi oppia tuntemaan laitteensa ensin...
  Voisiko joku auttaa ja ihan perusasioita pyydän!!

  VastaaPoista
 2. sama vika latasin tietokoneelle kartat mutta mistään en niitä löydä, voisko joku neuvoa alusta asti mitä pitää tehdä , pitääkö gps paikannin olla kytkettynä tietokoneeseen... olisi mukava saada nuo kartat laitteeseen, voisiko joku neuvoa...

  VastaaPoista
 3. Karttatiedoston tulee olla muistikortilla kansiossa GARMIN ja joissakin vanhemmissa gpsmalleissa karttatiedoston nimeä pitää muuttaa gmapsupp.img:ksi.

  Pitäsiköhän perustaa karttojen asennuspalvelu kaikille joilla on ongelmia :D

  VastaaPoista