torstai 2. elokuuta 2012

Koejäljen taltiointi Sport Trackerillä

kuvassa sovellus tallennustilassa, jossa  näkyvillä
kartan lisäksi  aikalaskuri, syke, etäisyys ja vauhti

Sport Tracker oli alunperin Nokian oma teknologiaprojekti, mutta jostain syystä johto ei tajunnut millaista ohjelmistohelmeä pitivät kämmenellään ja projekti pysäytettiin. Onneksi kehittäjät tajusivat jatkaa projektia itsenäisenä ja nyt Sport Trackeriä saa Nokian lisäksi kaikille muillekin yleisimmille älypuhelimille.

Sovellus taltioi kuljetun jäljen ja jos käytössä on Bluetooth-sykevyö, niin ohjelma tallettaa myös syketiedot, näyttää eri rasitustasot ja sykkeen eri kohdissa talletettua jälkeä. Tallennuksen aikana sovellus näyttää käytetyn ajan, karttapohjan, matkan, nopeuden yms. Tyypillisesti älypuhelimien gps-sovelluksille matkan mittaaminen umpimaastossa ei oikein luonnistu ja oman kokemuksen mukaan ohjelma näyttää jälkien pituuden noin kaksinkertaisina.

Ohjelma on hyvin integroitu sport-trackerin portaaliin. Kuljetut jäljet voi lähettää portaaliin ja portaalissa jälkiä voi tarkastella isommalla näytöllä. Jos puhelimen kameralla on otettu jälkeä talletettaessa kuvia, kykenee sovellus haluttaessa lähettämään portaaliin myös otetut kuvat paikkatietoineen.

Portaalissa voi valita aineistolle erilaisia julkisuustasoja, joita ovat mm. yksityinen, näytä kavereille ja julkinen. Jäljen voi tallentaa myös tiedostoon gpx-muotoisena, jolloin se on helposti ladattavissa esim. oziexplorerissa tarkemman maastokarttapohjan päälle .

 Itse laitan kellon käyntiin koiran startatessa jäljelle. Jälki piirtyy kokeen edetessä karttapohjalle ja vaikka se OpenStreetMap-pohjaisena ei näytä kuin tiet, niin piirtyneestä jäljestä saa kyllä kohtuuhyvän käsityksen koejäljen muodosta ja asetetuista turvaetäisyyksistä. Muistettava on että laite tallentaa koiran sijaan tuomarin kokeessa kävelemää jälkeä, joten on ihan tuomarista kiinni miten hyvin hän seuraa koiran liikkeitä ja miten todenmukainen piirtynyt jälki on. Tämä tulee hyvin esiin katkokulmalla, jossa koira saattaa rengastaa suht pienellä alueella ja tuomari ei välttämättä seuraa koiran kannoilla vaan asettuu niin että näkee koiran tekemät rengastus yms liikkeet sen hakiessa uuden veretyksen alkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti