tiistai 28. lokakuuta 2014

Maastokartat Sports Trackeriin - maksullinen Premium-versio

Jo aikoinani kehumastani Sports Tracker -sovelluksesta on tullut nyt Androidille ja iPhoneille maksullinen Premium-versio joka tuo mukanaan kunnolliset maanmittauslaitoksen maastokartat. Jo vanha Sports Tracker oli loistosovellus metsässä kuljetun jäljen tallentamiseen, jakamiseen ja tutkimiseen. Sovellus tukee myös sykevyötä, joten suorituksiin tallentuu myöskin syketieto, joka auttaa seuraamaan kunnon kehittymistä tai vaihtoehtoisesti maaston vaativuutta.

Maastokartta-aineisto ei ole mitään mullistavaa - kartat ovat hyvin samanlaatuisia kuin  mitkä saa käyttöönsä Oruxmapsilla  ja kartat.hylly.org:n ilmaisaineistolla tai maksullisella karttaselain-sovelluksella.  Sovelluksen käyttöönotto on kertaluokkaa helpompaa kuin garminin karttaimagen asennus Oruxmapsiin ja 24,99 euron vuosilisenssi on hinnaltaan kertaluokkaa huokeampi kuin karttaselaimen 39,99 vuosilisenssi.

Valinta Oruxmapsin, Sports Trackerin ja Karttaselaimen välillä on hyvin pitkälle siitä onko valmis maksamaan käyttöönoton helppoudesta ja selkeämmästä ja helpommasta käyttöliittymästä:

- Oruxmaps on ilmainen, mutta käyttöönotto on peruskäyttäjälle selvästi työläämpi. Karttojen käytöstä ei myöhemminkään tule tiedonsiirtokuluja (jos ei ole puhelimessa isoa datapakettia.) Sovellus ei ole maailman selkein käyttöliittymältään.

- Sports Tracker Premium on keskihintainen - sovellus on kehitetty lähinnä urheilusuoritusten tallentamiseen ja seurantaan ja tilastointiin - sovellus on hyvin helppokäyttöinen ja premium-version maastokartat tekevät siitä hyvin houkuttelevan vaihtoehdon.

- Karttaselaimessa pääpaino on karttojen lisäksi siinä että se tukee huokeita paikantimia, jollaisen voi virittää vaikka koiran liiviin tai kaulapantaan jos mieli ei tee käyttää satoja euroja kaupalliseen koirapantaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti